Ποιοί Είμαστε

Το σχήμα LABour – Αγωνιστική Παρέμβαση στην Έρευνα αποτελεί μια εργατική, ανατρεπτική, αριστερή συλλογικότητα που επιδιώκει να συμβάλλει στην μαζική συλλογική δράση των εργαζομένων στην έρευνα για την ανατροπή των σημερινών βάρβαρων συνθηκών εργασίας και ζωής. Εμείς που συμμετέχουμε:

  • Υποστηρίζουμε την ενιαία παρέμβαση στον κλάδο, σε κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα και ερευνητικό κέντρο, ενάντια στις μορφές απλήρωτης, κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασίας που επικρατούν.
  • Παράλληλα, αγωνιζόμαστε για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους, διεκδικούμε την αναγνώριση της εργασιακής ιδιότητας του μη μόνιμου ερευνητικού προσωπικού και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ως το μέσο που θα εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπή μισθό.
  • Η έρευνα που παράγουμε και το πώς αυτή θα πραγματοποιείται δε θέλουμε να καθορίζεται από τις ανάγκες του κεφαλαίου για κερδοφορία. Γι’ αυτό το λόγο είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή οικονομικής εξάρτησης των ιδρυμάτων από τα ανταγωνιστικά προγράμματα – προγράμματα αριστείας (ΕΣΠΑ, ελληνικά κλπ).
  • Γνωρίζουμε ότι πραγματικές κατακτήσεις ανακούφισης του λαού μπορούν να υπάρξουν μόνο έξω από το ασφυκτικό πλαίσιο της ΕΕ και των μνημονίων. Γι’ αυτό το λόγο είμαστε απέναντι στην ΕΕ και στις πολιτικές της, παλεύουμε ώστε να καταργηθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις και βρισκόμαστε απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις που φορτώνουν στις πλάτες μας το βάρος της κρίσης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στους υπάρχοντες συλλόγους (μεταπτυχιακών και ΥΔ) και στα σωματεία εργαζομένων-ερευνητών, αλλά και να πάρουν μέρος στην ίδρυση νέων σωματείων που να ενοποιούν τον κλάδο. Διεκδικούμε την εγγραφή και κάλυψη των συμβασιούχων από τους συλλόγους-σωματεία μόνιμου προσωπικού στα αντίστοιχα ιδρύματα.