Καταγγελία του Συλλόγου Υποψήφιων Διδακτόρων του ΕΜΠ για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ (ΥΔ) ΕΜΠ

Καταγγέλουμε την παραβίαση του ασύλου με την εισβολή στην ΑΣΟΕΕ αστυνομικών δυνάμεων καταστολής.

Το πρωί της Κυριακής 10/11, ομάδες ΟΠΚΕ και ΜΑΤ εισέβαλαν στο άδειο κτίριο της ΑΣΟΕΕ. Στη συνέχεια, η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ πήρε την πραξικοπηματική πολιτική επιλογή να κηρύξει  Λοκ  Άουτ για όλη τη βδομάδα μέχρι το τέλος του τριημέρου του Πολυτεχνείου. Οι φοιτητές έδωσαν μαζική και δυναμική απάντηση. Τη Δευτέρα 11/11 με μαζική κινητοποίηση οι φοιτητικοί σύλλογοι καταφέρανε να σπάσουν στην πράξη το λοκ άουτ της πρυτανείας και να μπουν στο χώρο της ΑΣΟΕΕ με σκοπό τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης  του συλλόγου. Ωστόσο οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν στους φοιτητές, δεν δίστασαν να χτυπήσουν με τα γκλομπ στο κεφάλι, να πετάξουν εκ νέου δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης μέσα στην ΑΣΟΕΕ και να κάνουν έφοδο μέσα στο χώρο του Ασύλου. Για παραπάνω από δύο ώρες κρατούσαν τους φοιτητές όμηρους στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ , ενώ έφτασαν μέχρι το σημείο να μην επιτρέπουν σε γιατρούς και νοσηλευτές να προσεγγίσουν τους τραυματίες. Ταυτόχρονα χτυπήθηκε η συγκέντρωση αλληλεγγύης, με σκληρή καταστολή φτάνοντας μέχρι το σημείο να προσαγάγουν φοιτητή της Ιατρικής και να μετατρέψουν την προσαγωγή σε σύλληψη. Η ενέργεια αυτή αποτελεί συνέχεια γεγονότων, μέτρων καταστολής απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό και τους φοιτητές από την κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι σε όλα αυτά δεν έκαναν βήμα πίσω. Έκαναν ξεκάθαρο πως το λόγο για το άσυλο τον έχουν οι σύλλογοι και οι αγώνες τους και πώς δεν δέχονται τους εκβιασμούς της κυβέρνησης και της αστυνομίας. Η αστυνομία αποχώρησε, οι φοιτητές που βρίσκονταν στο χώρο της ΑΣΟΕΕ ενώθηκαν με τις υπόλοιπες συγκεντρώσεις και ξεχύθηκαν σαν ποτάμι πραγματοποιώντας πορεία μέχρι τον ιστορικό χώρο του κάτω πολυτεχνείου. Δόθηκε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι οι αγώνες των φοιτητών δεν καταστέλλονται ούτε υποχωρούν. Το άσυλο αποτελεί εφαλτήριο αγώνων και οι φοιτητικοί σύλλογοι δεν κάνουν βήμα πίσω από την υπεράσπιση του. Ειδκά εν όψει του τριημέρου του Πολυτεχνείου πρέπει να γίνει πιο ξεκάθαρο από ποτέ πως οι αγώνες που έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς ενάντια στους νόμους και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, όχι απλά δεν θα υποχωρήσουν αλλά έρχονται να γιγαντωθούν απέναντι στην καταστολή και την τρομοκρατία, απέναντι στις συκοφαντίες και το τσουβάλιασμα του φοιτητικού κινήματος με λογικές εχθρικές σε αυτό.

Καλούμε όλους τους υποψήφιους διδάκτορες, τους φοιτητές, τους συλλόγους να δυναμώσουν τους αγώνες τους για τα σύγχρονα δικαιώματά τους, να απαντήσουν στην καταστολή και στο «δόγμα νόμος και τάξη», να υπερασπιστούν το άσυλο με τη συμμετοχή στις γενικές συνελέυσεις, την αντιιμπεριαλστική πορεία στις 17 Νοέμβρη, τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθούν τώρα οι αστυνομικές δυνάμεις από την ΑΣΟΕΕ, κάτω τα χέρια από το άσυλο!
  • Να πάρει τώρα θέση η συγκλητος του ΟΠΑ και να απαιτήσει να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από το πανεπιστήμιο
  • Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων φοιτητών και απόσυρση των κατηγοριών

Αποφασίζουμε:

  • Στήριξη της κινητοποίησης των φοιτητικών συλλόγων την Πέμπτη 14/11 στις 12:00 στα Προπύλαια
  • Συμμετοχή στον τριήμερο εορτασμό στο Κάτω Πολυτεχνείο 15-17/11
  • Συμμετοχή του Συλλόγου στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία του Πολυτεχνείου την Κυριακή 17/11
  • Κινητοποίηση στην επόμενη Σύγκλητο για τα ζητήματα των ΥΔ
  • Κινητοποίηση στους αντιπρυτάνεις Ακαδημαικών και Οικονομικών υποθέσεων τη Δευτέρα  18/11 για το θέμα του επικουρικού έργου και των αμοιβών μας
  • Διεξαγωγή της επόμενης ΓΣ του συλλόγου στις 26/11