ΕΑΠ: Υποτροφίες για μπάτσους και συστήματα επιτήρησης!

 Μια πρωτοφανή απόφαση έλαβε η διοίκηση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) στο φόντο του κατασταλτικού οργίου που έχει εξαπολύσει κατά των αγωνιζόμενων φοιτητών η ΕΛΑΣ και το υπουργείο ΠΡΟΠΟ σε αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και διάφορες πρυτανικές αρχές.

Με τον αποκαλυπτικό τίτλο «Η συμβολή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο πρόσφατο φαινόμενο βίας στο ΟΠΑ» (σ.σ. πρώην ΑΣΟΕΕ), το ΕΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για «δύσκολη περίοδο που διανύουν τα ελληνικά πανεπιστήμια» και «κορύφωση σε κάποια από αυτά των κρουσμάτων βίας».

Εναρμονιζόμενη πλήρως με την κυβερνητική γραμμή καταστολής και τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος, η διοίκηση του ΕΑΠ αποφάσισε να… προσφέρει (όπως λέει χαρακτηριστικά!) υποτροφίες μεταξύ άλλων για την «εκπόνηση ειδικών διδακτορικών διατριβών σε θέματα εγκληματικότητας σε χώρους εκπαίδευσης και αντιμετώπισης τους», «συστημάτων φύλαξης και προστασίας των ΑΕΙ», «μελέτης των περιστατικών βίας σε ανώτατα ή άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα», αλλά και υποτροφίες «στην ψυχολογία και τη διαχείριση κρίσεων», με αποδέκτες «στελέχη, γυναίκες και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας»!

Μάλιστα το ΕΑΠ σκοπεύει να διαθέσει έως 50.000 ευρώ στους υποτρόφους της… καταστολής και της επιτήρησης ενώ αναμένεται να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη».

Πολλά μέλη της κοινότητας διδασκουσών/όντων και φοιτητριών/τών του ΕΑΠ καταδικάζουν αυτή την ιδιότυπη συνεργασία του ιδρύματος με τις δυνάμεις καταστολής που κυνηγούν, χτυπούν, συλλαμβάνουν και διώκουν αγωνιζόμενους φοιτητές. Από την άλλη, καταγγέλλουν την προσπάθεια χειραγώγησης μέσω χρηματοδοτήσεων της έρευνας σε κατευθύνσεις καταδικασμένες από το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Πηγή: ΠΡΙΝ