Συνάδελφοι/ισσες της ΠΚΣ διαλέξτε πλευρά….οι εργαζόμενες/οι στην έρευνα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση στις 17 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Καταγγέλλουμε τη στάση της Πανεπιστημονικής ΚΣ για το ζήτημα της πρώτης απεργίας που έχει προκηρυχθεί στον Κλάδο της Έρευνας. Σε ψήφισμα στήριξης που κατατέθηκε την Τρίτη 10/5 στο Σύλλογο Υποψηφίων Διδακτόρων του ΕΜΠ από την Ανεξάρτητη Αριστερή Συσπείρωση Μεταπτυχιακών (ΑΑΣΜΕ), τα μέλη του ΔΣ που πρόσκεινται στην Πανεπιστημονική (ΚΚΕ) δεν έδωσαν τη στήριξή τους, με τη δικαιολογία ότι δεν έχουν ενημερωθεί για την κήρυξη απεργίας και θα έπρεπε να έχει προηγηθεί ενημέρωση στα πλαίσια διαδικασίας του Συλλόγου. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού αναφορά στην απεργία έχει γίνει σε Γενική Συνέλευση, ήδη από τις αρχές Μαρτίου. Παράλληλα διαφώνησαν και με την ίδια την κήρυξη απεργίας, χωρίς να έχει προηγηθεί «σοβαρή προετοιμασία και κλιμάκωση με κινητοποιήσεις». Ωστόσο, στην πραγματικότητα το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ) προετοίμαζε την απεργία εδώ και αρκετούς μήνες και μάλιστα προχώρησε και σε πανελλαδική ημέρα δράσης στις 17 Μάρτη με πολύμορφες δράσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο.

Φυσικά δε μας προκαλεί καμία εντύπωση η στάση του ΚΚΕ. Τέτοιοι τακτικισμοί είναι συνηθισμένοι από πλευράς τους σε αγώνες που δεν ελέγχονται από τις δυνάμεις του. Από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε το ΣΕΡΕΤΕ είτε συμπεριφέρονται σαν το Σωματείο να μην υπάρχει, είτε λοιδορούν τους σχεδιασμούς του. Ωστόσο αυτή τη φορά, θεωρούμε ότι ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, φτάνοντας στα επίπεδα της απεργοσπασίας.

Μόνη ουσιαστική απάντηση που θα πίεζε τις δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ να αναθεωρήσουν αυτή τους τη στάση θα είναι η απεργία στις 17 Μάη να είναι επιτυχημένη και μαζική.

 

Γι’ αυτό στις 17 Μάη αφήνουμε κάτω μολύβια, κιμωλίες και πιπέτες. Κλείνουμε τους υπολογιστές, τα λέιζερ και τα μικροσκόπια. Συμμετέχουμε στην πρώτη 24ωρη Κλαδική Απεργία στον Κλάδο της  Έρευνας.

 

Όλοι στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Ανάπτυξης στις 12μμ όπου θα καταθέσουμε στον Υφ. Έρευνας κ. Δήμα τα αιτήματά μας.